25 November 2011

Tag dari Syafiq

Assalamualaikum semua.



Honestly lately aku sudah tiada masa untuk online lama2. Apatah lagi nak update blog or update status kat fb. Alahai aku ni, macam korang kesah?? Kan? Kan?
Ok, hari tu aku baca blog Syafiq dan beliau tag aku. Ni ha aku amek masa 5 hari nak jawab. Payah giler soklan dia. Tapi kan, aku suka mengunjungi belog beliau bila mana aku online. Sebab belog dia best. 

1. If you are asked to rename yourself, what will it be?
Naruto?? Teheee~ 

2. Who's your favourite minister? (Hahahaha)
Why must put hahahaha. Tak siyez ke? hahaha
Dato' Seri Hishammuddin Tun Hussein.

3.
What is your favourite color? Will you buy a car in that favourite color?
Pink. Nope. Aku nak kereta warna silver.^^

4. Which one do you prefer, Brad Pitt or Johnny Depp? Why?
Johnny Depp. Sebab dia sangat best sangat best dan sangat best! Huhuhu.

5. What is your most beautiful dream?
Mimpi makan makanan sedap2 banyak2.

6. Who's your preferred friend, a male or a female, why?
Female, becuz I’m female. Boleh tak bagi jawapan cenggitu?

7. What is your favourite meal?
Mom’s cooking. Nyum2!

8. The celebrity that you hate most?
Tak amek port la artis2 ni. Huhu.

9. What attires are you wearing now?
Sport com! Takdela, track suit + t-shirt. Japg nak 2.4. Haha.

10. Have you ever watch my videos????? (Hahaha) ----> (Video: Syafiq Fadeli's Words)
Yup, a lot. But I do watch Mat Luthfi more. Hehe.




_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://html.expresso.me/smileys

11 November 2011

Peristiwa Memalukan di Kepsi

Assalamualaikum wbt semua~

Petang tadi aku pergi BP sat pasal aku nak tukar tiket bas. Semalam aku dah beli tapi kan baru aku perasan yang aku dapat dua tiket. Satu tiket BP- Segamat jam 3.30pm then lagi satu Segamat-Temerloh jam 7.30pm. Loser! Aku memang tak boleh sampai Temerloh lewat tahu. Nanti nenek aku marah. Sekali kan tak dapat tukar tiket. Sob3. Adik tu kata (adik?? Abg??)ntah. Dia kata kalau tolong jualkan boleh la. Tapi aku dah redha jela kalau duit aku burn begitu saja.T_T sedih! Aku bukan orang kaya tahu? Kalau aku kaya aku mintak bapak aku kereta sedozen supaya aku pilih satu untuk dibawa ke Temerloh. Calah capeww?? calah diwi sendiwie~ *geli*

Ok, aku sudah tidak mahu bersedih. Aku singgah BP Mall pasal aku bawak 2 orang jejaka yg tak berapa nak hensem sekali. Aku bawak mereka makan kepsi je. Sekali lagi aku bukan anak orang kaya untuk bawa mereka makan di kenirojes mahupun sushiking.

Masa tengah makan tu kan, ada sorang budak kecik pompuan ni la kan dia terpandang aku dan aku terpandang dia. Serentak. Kami bertentangan mata. Pastu aku bajet nak wat bodo jelakan, dia kecik lagi kot tengok otromen konpem dia tak paham. Tapi kan pastu kan dia kan....dia senyum kat aku. Tehee~ . Dia senyum punya la sweet wa cakap lu. Dush! Guwa sudah jatuh hati sama itu budak!

Mak ayah dia tengah suapkan dia pun dia boleh lagi pandang aku sambil hulurkan senyuman yang paling manis. Depa punya pelik dengan anak depa yang dari tadinya tak berhenti senyum justeru pandang kearah ku. Lalu aku pun senyum kat mereka sambil lambai2 tangan kat budak tu. Tapi kan.....aku rasa malu la budak tu senyum2 kat aku. Dah kau nak usha aku ke budak?? Haha. Aku malu. Aku malu. Aku malu tahu?? Budak...budak....nasib baik kau perempuan kan.

Aku pura2 sms padahal aku snap gambar dak kecik tu tanpa pengetahuan beliau dan ibubapanya.
Comel kan beliau??


*menyesal tak bawa kamera*=.='


10 November 2011

SMS or Phone Call?

Assalamualaikum wbt semua~

Semalam time tengah nak loading barang2 aku dalam kereta before balik rumah, aku text mak aku.

“Org da nk blik ni.nk krm pape x?”

Saje aku tanya mak aku nak apa2 tak sebab aku boleh je singgah mana2 beli apa yang dia nak. Tak lama tu beliau call...

Mak: katne ni?

Aku: masih kat rumah nyai. Tak gerak lagi. Nak apa2 ke?

Mak: boleh la. Nanti singgah Parit Raja belikan daun bawang dengan bawang besar merah.

Aku: ekk?? Bawang besar ke bawang merah? Yang kat rumah dah habis ke?

Setahu aku bawang besar & bawang merah banyak lagi kat rumah. Takpela, mungkin memang betul dah habis kot.

Mak: bawang besar la, bawang besar merah tu.

Aku: owh, ok2. Cakap jela bawang besar. Huhu. Nak apa2 lagi tak?

(dalam hati aku kata mungkin beliau cakap bawang besar merah pasal takut aku terbeli bawang besar yang warna putih/hijau tu yang selalu guna buat masak nasi ayam je tu.)

Mak: tu je kot. Nanti mak sms lagi lah.

Aku: ok.

Kendian beberapa saat lepas tu mak aku text.

Belikan roti dengan sayur bayam.“
“Ok.“

Sampai je kat pasaraya tempat aku selalu shopping barang2 dapur aku terus meluru masuk untuk mendapatkan segala yang beliau pesan. Bawang besar...checked. Daun bawang...checked. Roti..checked. Bayam je takde, aku amek kangkung.
Sampai je kat rumah mak aku pun segera membelek-belek bungkusan plastik yang aku bawa pulang.

Mak: lada besar merah takde ke?

Aku: haa??? Lada besar??

Mak: kan mak suruh beli tadi.

Aku: manede. Mak kata bawang besar merah.

Mak: mak kata lada besar merah la tadi.

Ekk?? (-_-‘)


Sekadar gambar hiasan,

Padanlah tadi beliau kata bawang besar merah, rupanya dia nak suruh aku beli lada. Huhu. Kini ku mengerti. Beliau nak kata juga dia suruh aku beli lada kan walhal memang aku dengar dia kata bawang. Hohoho. Last2 beliau kata, takpelah lada takde pun takpe yang penting ada daun bawang. Eleh mak, dah malu la tu. Mak aku pun dah sengih2 tanda setuju. Ehehehee... 
Pada pandangan aku, aku lebih suka phone call compared to sms kalau nak memperjelaskan sesuatu. Tapi bila jadi kes tersilap cakap macam mak aku ni, mesej pun tak sampai kan.  Jelaslah di sini bahawasanya sms tu kadang2 dapat menyampaikan sesuatu dengan lebih jelas tanpa sebarang communication error. Terkecualilah bila line celcom tengah bengong yang amat sampai letih ibu jari aku tekan send.


p/s: kenapa suddenly aku rasa BM aku macam haram?. =.='




_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://e.exps.me

09 November 2011

Muka Budak Sekolah kah??

Assalamualaikum wbt semua~

Okeyh fine. Sepanjang 4 hari kat rumah nenek aku, aku langsung takde idea nak letak apa kat belog aku. Mungkin sebab aku bahagia sepanjang masa kot. Duduk di Shah Alam menggemukkan, duduk di Puncak Alam lebih menggemukkan tapi dok kat rumah nenek aku sangat2 menggemukkan. Makan je kerja aku. Well, nenek aku masak sedap…petai, batang keladi masak asam pedas, pegaga, ikan goreng yg digoreng dengan sangat garing tu. Huwaaa! Totally irresistible maa.. Hohoho.

Baru petang tadi aku sampai rumah setelah 4 hari aku menginap di sana. Intro yang takde kena mengena langsung dengan tajuk entri. Ah lantak!

Ok, nak dipendekkan cerita, petang 10 Zulhijjah hari tu baru aku pergi rumah nenek aku yg terletak kat Yong Peng. Tak jauh pun dengan Parit Raja ni. Dalam 45 minit dah boleh sampai. Petang tu aku drive. Sedang melalui jalan Ayer Hitam-Yong Peng sampai je simpang yg nak ke Kampung Jawa tu tetiba ada road block pulak kat situ. Eh, dah bertahun aku lalu jalan tu tapi tak pernah ada road block pun. Time raya Aidilfitri pun takde bhai. Ok takpelah. Sampai je kat encik2 polis yang tengah jaga tu dia suruh aku berhenti kejap dia mintak lesen. Ok, aku bagi.

Lupa pasal hal tu sebab small matter je pun. Then lusa petang (12 Zulhijjah) aku balik rumah kejap. Mak aku dah suruh aku bayar duit kereta pasal ayah aku dah pesan kat mak aku dan tinggalkan duit sekali. Balik rumah semata-mata untuk itu je ek?? Oh tidak. Aku bawa mak cik aku sekali, kononnya nak pergi kedai tudung yang aku rasa best kat Parit Raja ni. Huhu. Dan aku lalu jalan yang sama. Sampai je tempat road block hari tu polis2 semua tengah lepak goyang kaki. Take a break with kit kat kot. Kendian semasa perjalanan pulang, lalu lagi jalan yang sama dan road block masih ada kemudian aku kena berhenti sekejap walhal kereta kat depan tu tak kena pun. Huh, pilih kasih! Encik polis tu tanya aku “ada lesen tak?“. Aku cakap la ada. Ala kalau aku takde pun konpemnya aku cakap ada la. Mau tanya lagi kan. Tapi encik polis ni tak mintak pulak. Okeyh takpe.

Petang tadi aku baru sahaja pulang ke rumah dan memang aku lalu jalan yang sama lagi dan road block masih ada lagi. Aku tengok akak yg drive Wira depan aku ni lepas dia berhenti kejap dia terus je. Ok la. Aku pun nak cepat ni. Tapi bila time aku lalu je.....

Sorang encik polis tu terkinja2 kononnya aku terlanggar kaki dia la. Konon nak bergurau dengan aku. Aku bagi senyuman paling sinis kat beliau. Pastu aku dah bajet nak terus jalan jelah kan takkan nak keluar dari kereta dan pergi kat encik polis tu dan berkata...“Ni kaki tak pape pun. Saya bawak Mini Cooper je kot takkan boleh terlanggar.“ =.=‘

Sekadar gambar hiasan.
Wahai Range Rover Evoque, kau kena tahu bahawasanya aku
letak gambar kau kat belog aku pasal kau hensem dan kau mahal nak mam***!

Sekali kan, encik polis lagi sorang tu kan dia suruh aku berhenti tepi. Demm!!! Aku nak cepat la kau faham tak???!!! Mak aku dah suruh aku singgah supermarket beli macam2 dah. Akak depan aku tadi tak kena berhenti pun asal aku kena pulak???!! *&#@!! Dia mintak lesen ok fine aku bagi. Dah kenapa pulak aku kena??  Kenapa kenapa kenapa???? Muka aku ni macam muka orang takde lesen memandu ke???!!! arggghhhhhh!! Lepas dia tengok lesen aku dia tanya aku ni student UTHM ke?? Aku cakap ler.."Tak, saya lecturer kat situ". Ok tipu. Aku tak jawab macam tu.

Kendian aku pun berlalu dengan perasaan yang bengkek sekali. Tapi takpe. Aku sangat positif. Mungkin encik polis tu ingat aku budak sekolah yang tak layak lagi memiliki lesen memandu. Yeah, aku tak nafikan aku memang comel. :P (mata pandang atas, tangan ke dada)

Moral of the story: don’t text and drive. (???)

05 November 2011

Salam Aidiladha


credit: iluvislam, gambar: pelita buluh ciptaan adikku

30 October 2011

Graduation~

Alhamdulillah, I'm finally graduated.
A day before the big day haruslah ada photoshoot dengan teman2 kerana esoknya mesti tiada masa untuk peluk cium ketawa guling2 sama mereka.
Thanks to Shaky for the photoshoot & the CD plus its very cute casing. Really love it!

My beloved clazmates.
(dari kiri: Lily, Shaky, Ain, Fajilod, me, Zek, Siha, Mun)
*tak semua ada pasal ada yg ada hal that day*

Tempat wajib bergambar para graduan.



Siblings.xD


Right in front of the canselori. =)
Credit to Siha for those awesome pics.

Bajet hepi tengok transkrip walhal kosong je..Eheee~
*penat tunggu event habis*

The very cute CD casing Ive mentioned before.=)
1 Alumni= the doorgift.
Bear kecik tu Yan beli pasal duit kelas ada lagi..haha.


"As we go on we remember
All the times we had together
And as our lives change
Come whatever
We will still be
Friends Forever"
-Graduation_Vitamin C

18 October 2011

Sehari @Bikepalooza 2011

Assalamualaikum wbt~

Kelmarin (16 Oktober 2011), bersamaan hari Ahad. Aku telah dihasut oleh Sudin (bukan nama sebenar) untuk pergi Bikeplooza kat Shah Alam ni. Event tu berlangsung 14-16 Oktober, Jumaat - Ahad. Sudin ajak aku pergi sana Jumaat malam dengan alasan mintak aku jadi photographer but that time aku masih kat rumah. Harap maklum. Ok, tu dah satu hal. Masalahnya aku baru je pulang dari Shah Alam Isnin last week. Takkan mau pergi lagi dengan kadar yg segera??? Wuu~

Berbekalkan masa yg sangat suntuk untuk aku fikir, aku pun decide untuk kesana (Shah Alam) jugak hari Ahad tu. Tu pun hari Sabtu tu jugak baru mintak permission kat ayah aku tuk guna kereta. Aku kata aku nak stay Shah Alam sampai konvo. *Boleh tak?* Alhamdulillah dia bagi, siap bagi duit belanja lagi, siap tolong serviskan kereta lagi. Thanks abah! T_T

Happy sebab abah dah bagi permission, yang tak happynya bila kena drive Mini Cooper kancil tu sengsorang dari BP ke Shah Alam. Disebabkan aku bawak Mini Cooper je, aku berjaya mantain 110km/h and below kat highway. Terharu seyh! Takley bawak lebih pasal nanti Mini Cooper tu boleh jadi kapal terbang. Take note.  3 jam suku gak baru sampai. Alhamdulillah~
Time ni la baru aku cuba try test tekan minyak guna kaki kiri pasal kaki kanan dah lenguh. Best gak rupenya eh. Haha. KIDZ, PLIZ DONT TRY THIS AT HOME!

After take a short nap, makan and solat kat kat rumah Zek & Fazila, aku pun ajak mereka pergi sama ke Bikepalooza tu. Takkan aku nak pergi jumpa Sudin sengsorang pulak kan. Huu~ Aku beria tanya dorang, di manakah letaknya Bulatan Bazarena kat Stadium Shah Alam, dan mereka dengan yakin menjawab ‘tak tahu’. Ok, takpe, kita redah je, macam tak biasa pulak kan merempit kat Shah Alam ni.

Sekali kan, bila dah sampai kan, baru la kan, kitorang kan, perasan kan, yg rupenya kan, Bulatan Bazarena tu kan rupenya kan, tempat pasar ahad yg kitorang salu pegi tu. Huhu. LOL! *dah 3 tahun kau duduk Shah Alam bhai!*


Macam2 ada kat sini. Kalau nak tahu lebih lanjut boleh tengok page Bikepalooza kat fb. Tak sia-sia aku datang bawak dorang. Aku sangat hepi kelmarin sebab dapat buat pelbagai aksi macam kanak-kanak tak cukup umur. Wee!!~


Wajah kanak-kanak riang~


Sempat buat lukisan mural dinding sekolah~


Dinosor ciptaan Zek~


Ye, aku tak nafikan budak pompuan tu lg chomel drpd Zek~


Ni lah yg aku maksudkan dengan pelbagai aksi mcm kanak2 di public~
Kanak2 pun tak mcm ni kot..kan? kan?


Zek buat pertunjukan silap mata~


Kami bersama doorgift atas kepala tu~


Motor staf pun ada beb! haha~


Lagi best klu dapat bawa balik ni! Haha~
*sebab tulah aku tak heran kalau ada orang  tanya aku sekolah tingkatan berapa* >.<
Lagi suka ada la..=D


Lebih banyak gambar best kat sini.

30 September 2011

Komander Kesatria Endurance Challenge: Day 4 (last)


Assalamualaikum~


Day 4: 19 Julai 2011-Selasa

Yosh! Last day takde apa sangat. Cuma bangun2 tidur je aku rasa eksaited pasal nak balik Shah Alam. Ngee~ Pepagi lagi dah pack barang2 then kumpul kat dewan. Pastu pas habis ucapan, ucapan, penyampaian hadiah, kitorang pon bergegas untuk pulang. Lunch hari tu baru aku terasa dapat makan sedap. Uhuhu~



Adik beradikku~

Our heroes~

Kami!!

Hepi tak terkata..







Team alumni~

Babai Perlis~ (^_^)


Komander Kesatria Endurance Challenge: Day 3


Assalamualaikum & salam sejahtera~


Kenapa??? Kenapa?? Kenapa?? Kenapa baru hari ni aku nak publish entry pasal event yang dah 2 bulan berlalu. Arggghhhh!

Day 1 and Day 2 dah buat dah sejurus selepas event. Pastu untuk Day 3 & 4 entah kat dalam folder mana aku simpan word ni. Hari ni baru jumpa. =’) *tipu!,aku baru buat tadi*

Day 3: 18 Julai 2011-Isnin

Selamat Pagi Sayang! Ahaa..terngiang2 lagi lagu ni seyh. Before sukan rakyat start, kami beraerobik dulu. Berpeluh2 macam orang baru lepas 2.4, bukan sebab movement dia ke apa, tapi sebab matahari. Panas betol Malaysia ni! (gaya macam orang dah 5 taon tak balik Mesia). Huh. Sukan rakyat start lambat sikit, jadi kami pon bermain Frisbee mcm padang tu kami yg punya. Memang heaven giler pasal aku dah 9 bulan 9 hari (hyperbola) tak main Frisbee. Hee..


Sumer giler kejar kamera je tu. 

Bila2 saja, di mana jua...


Antara movement yg aku tak mampu nk buat. (-_-')

Bosan tunggu game tradisional tak setat lagi. Uhuhu~


Hari ni baru la aku tau camne rupe bentuknya game Bola Sambut tu. Aku beria la ingatkan main ala2 netball gitu. Baru berangan nak hentam rempuh team lawan. Giler keji. Rupenya setakat main pas2 bola bagi bentuk bintang je. Kacang putih je la weh. Sebab team aku menang daripada 8 team yang bertanding la aku berani cakap gitu.  Hebat tak hebat aku?? Ahaha.. secara tak langsungnya tambah kawan baru sebab sorang komander team aku dari UiTM Cendering, aku lupa nama dia tapi semua orang panggil dia apek. Hee. Lagi 2 orang dari UiTM Perak.

Okeyh..tengahari tu aku dah ngantuk gile. Bajet dapat berenang atas katil lepas makan tengahari. Tapi kitorang kena pergi Dewan Sri Semarak untuk rehearsal malam karang. Habis je rehearsal dan melepak dalam dewan macam orang giler tu, kami pergi padang balik. Motif: sambung main frisbee. Ahakz...


Pejal seakan burung yg baru lepas dari sangkar.

Aku suka gambar ni.Aku suka gambar ni.!

Yeah, come to mama!


Main macam orang homeless pasal dah tak ingat nak balik kolej untuk siap2 event malam tu. Sengal! Pastu otw balik terserempak dengan Encik Tun, dia baru pulang dari dusun rambutan. Nah kau, amek sorang satu gugus rambutan (gugus??). Sekali lagi terasa seperti gangster jalanan bila selamba badak makan buah rambutan sambil berjalan pastu buang kulit rambutan merata. Syyookk habis!


Barisan pelakon handalan.

Lepas makan tu kitorang bersiap2 terus dengan pakaian dan props untuk persembahan kebudayaan malam tu. Bertemakan pop yeh yeh tapi aku tak rasa pon pop yeh yeh. Aku asyik terfikir alangkah sedapnya kalau aku dapat seberkas popcorn waktu itu sambil menonton persembahan yang mengantukkan mata. Merepek! Best jugak la malam tu. Aku sangat suka persembahan daripada UiTM Melaka. Dah macam pelakon professional lak aku tengok dorang berlakon selamba je macam budak kecik yg selamba lap hingos dekat baju orang. Sangat best! Eh, itu dak Haikal je yg buat macam tu.


Kredit untuk Adik Umar & Kak Nadia tuk pic yg besh nih!




_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://e.exps.me

15 September 2011

Pontianak Main Netball

Assalamualaikum semua...

Sedia maklum kan dengan tajuk entry aku kali ni?? Dah kau tak payah nak expect something yg funny dalam isi kandung entry aku ni. Semua seram2 belaka. Kejadian seram lagi mengerikan ini terjadi kira-kira 10 tahun lepas di Desa Sri Paya, Batu Pahat, Johor. Ye tuan puan, ketika itu aku masih belom matured lagi. Aku baru je standard 6, bak kata omputih. Walaupon time tu hari masih lagi terang, tapi pontianak muncul juga. Almaklum la, terang2 time tu pon, hari nak Maghrib dah kalau tak silap aku. Bulu hidung aku akan meremang kalau aku teringat balik tragedi tu. Hatta sekarang ini pon. Konpem aku meraung berguling2 persis orang terkena histeria tika terbayangkan wajah mereka yg ketakutan akibat terlihat pontianak itu.

Well, aku malas la pulak tetiba nak wat intro saspen gini. Time tu ada tournament netball peringkat zon Ayer Hitam a.k.a. MSSC Ayer Hitam. Aku player, aku pegang position WA (Wing Attack) waktu tu.   Sungguhpon aku terkilan sebab tak terpilih pergi peringkat daerah, aku tetap WA hampeh harapan sekolah. Haha.(ketawa bangga) Boleh tengok sini kalau nak tahu apa keje WA.

sekadar gambar hiasan.
Hoho. Seksanya gambar ni!

Nasib menyebelahi sekolah aku time tu, kitorang main sampai la final. Kau tahu la kan kalau dah satu hari je tournament tu boleh habis, konpem sampai petang kami main. Aku agak neves time tu pasal sekolah aku (SK Seri Kemajuan) akan lawan dengan tuan rumah (SK Seri Paya) untuk tentukan sapa juara. Budak2 diorang kecik2 je weh. Ligat neh! Before that day kitorang penah lawan dah ngan meke. Dan kitorang kalah. Wuu~ Tak sangka final jumpa diorang lagi.

Tadi aku ada cakap kan match tu berlaku pada waktu petang? So time tu budak2 yg bersekolah agama tengah rehat untuk solat Asar. Tiba2 aku nampak kelibat budak2 laki kat tepi padang. Aku tahu dah nama pon netball, konpem diorang saje nak tengok, nak usha awek2 yg ada kat situ. Kau pon tahu kan dulu2 netball untuk kaum wanita je. Sekarang ni netball untuk kaum adam dah feymes dah. Ok, sambung cite tadi. Nak dijadikan cerita, masa separuh masa pertama, aku punya tudung boleh tertanggal kau tahu! Sekali dengan skaf2nya. Ya ampun, betapa malunya aku saat itu. Apa yang buat aku malu tahap gaban adalah budak2 laki yg ada kat situ tu pakat dok teriak


“PONTIANAAAKKKK!!! PONTIANAAAKKK!!!!“


sambil gelak2 dan buat reaksi muka macam nampak semut tercekik chewing gum. Kau nak tahu kenapa?? Sebab time tu rambut aku panjang, straight cut, lurus, paras pinggang. Pastu kalau aku pakai tudung aku takde ikat2 rambut ni, aku simpulkan je rambut aku macam ahli gimnastik tu. (Ah kau, perasan!) jadi bila segala2nya yg atas kepala tu tanggal maka menggerbanglah rambut aku. Aku nak amek balik nak sarung kat kepala tak sempat dah. Dah tentu2 meke dapat shoot 3 juta bola time aku nak pakai balik tudung aku.

sekadar gambar hiasan.
Untuk penghayatan yg lebih mendalam, sila tukarkan baby tu kpd bola.

Dan yang tekley belahnya bila aku jadi perhatian sepanjang petang tu. Lepas dah separuh masa kedua pon, teriakan pontianak tu tak hilang lagi. Kurang asam betol la! Kalau la aku dapat sorang2 yang dok pekena aku time tu memang malam2 aku pergi rumah dorang, aku hisap darah dorang sampai kering.

Lepas tu, aku tetap tak serik nak main netball. Cume aku akan pastikan tudung aku cukup kemas sebelum bermain. Susah kau tahu tak nak tengok pontianak main netball. Tapi mesti best kalau pontianak dapat pegang position GA or GS! Hohoho!



_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?2338de0614bf4ec49a164fdf6891a087

23 July 2011

Komander Kesatria Endurance Challenge: Day 2

Day 2: 17 Julai 2011-Ahad

Hari ni kira hari sebenar kejadian. Ada 3 acara yang berlangsung serentak hari ni. Endurance Challenge, OPKIM dan mendaki Gua Kerbau bersama Dato‘ Abdullah Mohamad Said . Pepagi pas bekpes, sume terus berkumpul kat Kompleks Sukan Tuanku Syed Faizuddin Putra untuk perasmian KKEC 2011 + pelepasan acara Endurance Challenge. Then, barulah kami berpisah. Mana yang kena pegi OPKIM, pegi OPKIM. Mana yg mendaki, pegi mendaki.



Kumpul sat before gerak p stadium.
Memandangkan aku tak join EC dan mendaki, jadi kompem la aku cite banyak pasal OPKIM je. Hee.. Komander Shah Alam dapat tempat sama dengan Komander UiTM Sarawak + Komander UiTM Cendering, Terengganu. Dorang memang best, begitu jugak dengan kami. Tak jauh pon tempat tu. Kat Kampung Kodiang Lama Dalam, MK Keplu, 06100, Kodiang, KedahNah, hamek kau full address aku bagi. Dok kat Perlis tapi OPKIM kat Kedah. Canggih kan?? Haha. Ho yeah!! Jumpa sawah padi! (siyez mmg jakun giler!) Terasa nak buat photoshoot time tu jugak. Isk..

Best wo, sesampai sana je makcik pakcik kat sana sume suh kami makan terus. “Meh2 basah tekak ni, meh“, kata puan makcik sambil mengeluarkan cawan plastik lalu diletakkan di tepi tong plastik berisi air sirap + air batu. Hoho. Dah la memang haus kot. Pastu dipelawanya lagi makan rambutan. Aku ni tak la obses sgt dengan rambutan tapi bila dah lama tak makan otomatik aku jadi teruja jakun. Haha.

Kitorang cuma kena bersihkan kawasan masjid & tanah perkuburan je kat situ. Mula2 cuak jugak sebab memang betol2 kami dok berdiri, mencangkul, mencangkung di atas kubur tu. Pak cik tu kata takpe sebab kita datang nak bersihkan, bukan nak main2 pon. Terasa diameter lengan membesar sedikit akibat hayunan cangkul ala2 Tiger Woods bermain golf. Penat tapi sangat puas. Before berkumpul kat Gua Kerbau, kitorang sempat singgah dusun rambutan + durian + cempedak + nangka penduduk kampong. Akibatnya sepanjang perjalanan pulang beg aku kembung penuh ngan rambutan. Keh3.. kalau jual tepi jalan mau dapat RM13 jugak neh.



Sempat kau main game tradisional bagai. Hoho.

Persembahan dari pasukan Brass band UiTM Arau.

Beliau kata, kami pon silau juga akibat pantulan cahaya matahari drpd kepalanya
yg licin dan berkilat itu.
Oh, tiba2 aku rindukan Habibun Najar saat ini. Heheh..

Mereka yg berkayak.










Alhamdulillah team Endurance Challenge Shah Alam dapat no 3. Tahniah diucapkan kepada mereka! Ayie & Aliya (running), Adik Umar & Mas (cycling) & Pejal & Dalila (kayaking) + Dauz & Tik2 (reserve). Malam tu takde apa sangat. Just pembahagian kumpulan untuk sukan rakyat esok hari. Aku masuk acara Bola Sambut. Sangat takde idea apekah Bola Sambut itu. Dan sekali lagi tatkala sebelum tido, aku rindukan Shah Alam. =( 
*ni sume binatang hijau tu punya pasal!*




_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?2338de0614bf4ec49a164fdf6891a087