11 January 2013

Zalika binti Uyop *batuk*



Ok, nak buat pengakuan.

Semalam (10 Jan) aku ada paper advanced inorganic. Dok berdiskudi dengan Ila sampai pukui 3 pagi. Menjelang 12 malam, dah masuk tarikh berkenaan, kepala otak fikir sat.

“Macam ada birthday orang la hari ni, tapi sapa eh? Takpe la esok sambung pikiaq. Aku punya mengantuk dah tahap valence shell platinum.” Untuk pengetahuan hampa suma electronic configuration platinum adalah seperti berikut : [Xe] 4f14 5d9 6s1. Ehemm! -.-

Then pagi tu habis paper tengok phone ada miscall Zek. Eh, apekehal Zek rajin bebenau talipong aku? Apa kes BM aku carca merba ni? Ah lantak. -.- Tengahari tu beliau talipong lagi tapi daku di bilik air. Haih…

Take a nap teruih pasai tak tahan dah. Bangun tidoq ja…”Astaghfirullah, patut la Zek tepong aku, besday dia rupanya yang aku sumpah tak hengat tu.” Huuhuu.

Terus ja mesej Zek cakap aku sengaja wish lambat biar dia tertunggu-tunggu. Hinss hinsss walhal aku memang terlupanya pon aduhai. Muahehe. Sorry Zek. Malam tu Zek call.

Ohoii…kau buat apa?

Err, aku tengah dok depan lappy study movie sambil tunggu baju siap basuh. Hewhew. Kau ada mana?” sambil gelak-gelak comelss.

Ar kau saje kan wish lambat kunun, kau lupa kan?

Ok, sentap. =.= She caught me!

Zek, I hope you do read this entry. Uhuu..
Seriously, Zek jela kawan aku yang macam Zek.
Sebab dia Zek, bukan orang lain. Boleh ke?


10 fakta tentang Zek…

  1. Orang yang paling ramai orang kenal dia kat U. Tak kisah jalan ceruk mana pon konpem ada je yg kenal dia. “Kau orang imegresen ke hapa Zek?”
  2. Zek tak pandai marah orang walaupon dia sangat marah. Pasai tu dia selalu kena marah dengan aku and Jilod.
  3. Mesra alam dia tahap luar alam. Dengan sapa-sapa pon dia boleh masuk. Karakter yang aku tak pernah jumpa kat orang lain.
  4. Dia selalu dulukan kawan dia even untuk hal yang remeh temeh &  tak masuk akal. Atas reason ni jugak dia selalu kena marah dengan kami. Pun aku tak jumpa benda ni kat orang lain.
  5. Banyak cakap. -.- and overbroad punya tahap randomness.
  6. Beberapa hari before besday dia, dia mesti ingatkan satu level untuk bagi dia hadiah. Ngengsss!
  7. Dia tak pernah kisah dress code dia. Dia pernah pergi kelas pakai kebaya warna peach, tudung cream dengan handsock belang-belang hijau-biru pastu dengan sneakers warna biru, stoking hitam. Kau pernah buat?
  8. Everytime dia brief dekat pelatih or kami-kami about something, dia akan guna kata hubung ‘pastu je’. Ada sekali tu dia cakap aku kira ‘pastu je’ dia ada empat belas!
  9. Sebab lagi satu dia selalu kena marah dengan kami adalah dia kemain meriah lagi before kelas start. Lecturer dah masuk dia terus tido. Kalau dok depan dia memang aku akan kejut dia setiap 7 saat. “kau jangan tido dalam kelas komander! Kang malam ni aku bagi bridging kat padang kawad.”
  10. Fazila pernah ajar dia bawak motor dan aku pernah ajar dia bawak kereta kat padang kawad. She was a horrible student. -.- but Alhamdulillah Zek dah ada her own car sekarang and I’m very proud of her even dia fail bawak kereta manual.

Gambar rajah di bawah telah berjaya membuktikan betapa berbedanya Zek dengan hampa suma.

Dia pernah pergi DC dengan ini. -.-

Bikepalooza 2011.Semua orang pandang kami semacam.


Punya malas nak pegang. =.=

Bajet ayu. hewhew.

Semangat dengan lamb chopnya.



Akhir kata dari saya...

Selamat menyambut ulangtahun kelahiran yang ke 24. Serius kau dah tua maka kau boleh start cari calon suami. Kehkeh. Semoga dipermudahkan urusan dunia akhirat. =) I lap u. =p


Zaman kami mudi mudi dulu.

5 comments:

  1. ceh... best la konon.
    the real one will be coming right away.
    kehkeh.

    ReplyDelete
  2. Wow, seriously aku pun tak tau. Aku ada exam.

    Sanah helwa Zalika Uyop. Dikaulah kawan paling aneh seantero dunia.

    ReplyDelete
  3. aku daa wish kaa?? truk kan..ok sedih..hepy besday zek..korg 3 mmg nmpk sesuai bersama :))

    ReplyDelete
  4. Nad: cant agree more!

    Piah: tak sangka dapat kawan cmni aih -.-

    ReplyDelete